V četrtek, 22. decembra 2022, je potekal že 23. tradicionalni dobrodelni božično-novoletni koncert, ki ga je organizirala OŠ Destrnik-Trnovska vas. Tudi tokrat je bil glavni namen zbiranje finančnih sredstev za šolski sklad, ki pomaga pri plačilu šole v naravi, zaključnih ekskurzij in drugih dejavnosti učencem iz socialno ogroženih družin. Na prireditvi so, kar je tudi že del tradicije, nastopili vsi učenci OŠ Destrnik-Trnovska vas ter starejši otroci iz vrtca Destrnik in vrtca Trnovska vas. V nekajmesečne priprave so učenci in mentorji vložili veliko truda, k čemur jih je še posebej spodbudilo dejstvo, da je nastop otrok dobrodelen in da bodo z njim lahko navdušili obiskovalce, ki vsako leto napolnijo šolsko telovadnico. Solidarnost, ki ji v naši šoli v okviru vzgojno-izobraževalnega procesa skušamo nameniti čim več pozornosti, je tudi tej prireditvi dala prav posebno noto. Zato smo hvaležni vsem, obiskovalcem koncerta za prostovoljne prispevke in donatorjem, ki nam že leta pomagajo pri uresničitvi za nas zelo pomembnega cilja – da bi se lahko dejavnosti, ki jih ponuja šola ob pouku, udeležili vsi učenci. Hvala vsem.

Povezava na video iz direktnega prenosa:
POVEZAVA NA POSNETEK DIREKTNEGA PRENOSA

Skozi glasbeno, plesno in dramsko dogajanje, v katerem se je predstavilo skoraj 400 nastopajočih, smo obiskovalce z veseljem popeljali v čas predbožičnega večera, v čas, ki ga pogosto povezujemo s čarobnostjo, celo pravljičnostjo. Če se v mislih vrnemo v svoje najzgodnejše otroštvo, bomo tam zagotovo našli katero pravljico, morda celo svojo prvo. Z njo smo stopili v čarobni svet, v katerega, če si priznamo, z veseljem zajadramo tudi danes. Vedno znova in kadarkoli. Ni pomembno, koliko smo stari. Ko odpremo knjigo pravljic, smo kot Peter Pan v Deželi Nije. Večni otroci. Pravijo, da brez pravljic ni otroštva. In kako zelo prav imajo. Pravljice nas vedno znova pritegnejo, nas odpeljejo v neznane kraje, nam burijo domišljijo in dajo vero v čudeže. In kaj je v prazničnih dneh lepšega, kot verjeti v čudeže? Osrednjo zgodbo dečka Maksa, ki je v svojem svetu pravljic ob prisotnosti treh vil jadral med pravljicami, sta s svojimi točkami še dodatno obogatila otroški in mladinski pevski zbor.

V zaključnem delu koncerta so spregovorili ravnatelj mag. Drago Skurjeni, županja občine Destrnik gospa Vlasta Tetičkovič Toplak in župan občine Trnovska vas gospod Alojz Benko, ki so vsem prisotnim zaželeli lepe božične praznike ter veliko sreče in zdravja v letu 2023.

In še misel za na konec. V novoletnem času običajno razmišljamo o spremembah, kako ustvariti boljši jutri. Naj bo vsaka naša stopinja v nov dan dobra in prijazna; s tem dejanjem bomo za trenutek svet naredili lepši, modrejši in srečnejši. Naj bo naše razmišljanje pozitivno in v dobro vseh nas.

Srčno, zdravo in veselo leto 2023 vam želimo učenci in delavci OŠ Destrnik-Trnovska vas.

Zapisala Katja Gajzer