/

Pa smo jo dočakali! Šestošolci in šestošolke OŠ Destrnik – Trnovska vas in štirje učitelji smo v ponedeljek zjutraj naložili smučke in ostalo opremo na avtobus ter se odpeljali na Koroško, kjer je eno najlepših slovenskih smučišč – Kope!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kot vsako zimo smo se tudi tokrat nastanili v Lukovem domu, prenočišču, kjer je osebje prijazno, sobe lepe, hrana okusna. In dom je od smučišča oddaljen le dobrih 200 m, za kar smo bili, utrujenih nog po smučanju, hvaležni.                                                                                            

Vreme nam je bilo letos res naklonjeno. Sonce je sijalo od jutra do večera, nočne temperature pod lediščem pa so poskrbele za dobro nočno smuko, ki so se je udeležili prav vsi učenci in učenke. Ob nočni smuki so nas spremljale tudi zvezde in bilo je čudovito.

Po smuki so imeli učenci učne ure, saj so navsezadnje še vedno šolarji, družili so se ob družabnih igrah in projektih kot so Luka TV, kjer je vsak prispeval k hudomušnemu povzemanju aktualnih dogodkov tedna. Policist iz Policijske postaje Slovenj Gradec in gorski reševalec sta nam predstavila delo nadzornikov smučišč, policistov in gorskih reševalcev na smučiščih in v gorah ter nas poučila o pravilih varnega vedenja na smučišču. V četrtek, ko so se že prav vsi samozavestno in vešče spuščali po strminah, so se pomerili na tekmovanju v veleslalomu.  Večer pa je bil namenjen zabavi – našemili smo se, času primerno, v pustne šeme ter preplesali večer s sovrstniki iz drugih šol. In povsem prehitro je prišel petek, z njim pa čas odhoda domov.