V četrtek, 26. septembra 2024, je na športnem igrišču v Trnovski vasi potekal tradicionalni jesenski mini kros. Otroci iz vseh treh oddelkov vrtca so se zbrali v športnem duhu in s polno mero energije, pripravljeni na zabavno tekaško izkušnjo.

Dogodek se je začel s skupnim ogrevanjem, kjer so se otroci pod vodstvom vzgojiteljic razgibali in pripravili svoje telo na tekaški izziv. Vzgojiteljice so poskrbele, da so se otroci sproščeno razgibali in se s tem primerno pripravili na tek.
Nato je sledil najbolj pričakovan del – tek! Otroci so bili razdeljeni v skupine glede na starost, vsak izmed njih pa je z veseljem in odločnostjo premagal svojo progo. Med tekom so se slišali vzkliki vzpodbude tako s strani vzgojiteljic kot tudi s strani malih navijačev – otrok, ki so čakali na svojo tekaško vrsto.
Po zaključku teka je vse udeležence čakalo še prijetno presenečenje. Vsak otrok je prejel spominsko medaljo kot nagrado za trud in sodelovanje. Medalje so požele veliko navdušenja in nasmehov na obrazih malih tekačev, ki so ponosno pokazali svoje zaslužene nagrade.

Jesenski mini kros v vrtcu je bil več kot le športni dogodek – bil je priložnost za povezovanje otrok, spodbujanje športnega duha ter veselje ob dosežkih. Veselje in ponos na obrazih otrok sta bila jasna znaka, da so v športnem duhu uživali in se naučili nekaj novega.

Takšni dogodki so čudovit način za spodbujanje gibanja že od malih nog ter vzgajanje ljubezni do športa, ki bo otrokom koristila tudi v prihodnjih letih.

Za vrtec: Saška Meznarič